Ankara mahatauti iski kimppuuni täysin yllättäen sukulointireissulla, ja viimeiset puolitoista viikkoa on menneet melko lailla palautumiseen ja paranteluun. Sängyn pohjalla maatessa on kuitenkin ollut hyvin aikaa lukea hyvää kirjallisuutta. Hektisenä ihmisenä minulla on jälleen kerran kaksi kirjaa luettavana yhtä aikaa. Lauren Weisbergerin Paholainen pukeutuu pradaan ja Dick Francisin Kiristäjät.

Paholainen pukeutuu pradaan kertoo Andreasta, nuoresta naisesta, joka pääsee "unelmatyöhön" Runway- muotilehden päätoimittajan assistentiksi. Päätoimittaja Miranda Priestley osoittautuu vaikutusvaltaiseksi, joskin paholaismaiseksi naiseksi.

Weisbergerin romskua mainostetaan takakannessa "herkullisen hauskaksi" luettavaksi, mutta itse en oikein ole vielä rakastunut tähän kirjaan. Jutut on kyllä hauskoja, mutta ne vaikuttavat jotenkin "tekemällä tehdyiltä", tai jotenkin muovisilta. Syynä voi tietysti olla yhdysvaltalaisen ja suomalaisen kulttuurin ero. Jenkkilän tavat vaikuttavat tämän kirjan perusteella jotenkin, erityisen teennäisiltä ja lismaisilta. En oikein osaa kuvata tuntemuksiani Nauru Romaanin pohjalta on tehty kuulemma myös elokuva, jossa Miranda Pristleyä esittää iki-ihana Meryl Streep. Elokuva olisi kyllä mielenkiintoista nähdä jossain vaiheessa!

Dick Francisin tuotantoa en entuudestaan tuntenut ollenkaan, enkä ole vielä ehtinyt lukea tästäkään Kiristäjistä kuin pari lukua. Romaani vaikuttaa ainakin alusta melko kevyeltä, helppolukuiselta tarinalta, jossa tapahtumat sijoittuvat pitkälti hevostalleille ja laukkakilpailuihin. Tarinan alussa ilmenee kiristystapaus, jota sitten aletaan selvitellä. Pääosassa on arvostettu jockey Kit Fielding ja hänen kaksossisarensa Holly, jonka mies Bob omistaa hevostallin ja joutuu törkeiden herjausten kohteeksi.

Kirjoittelen näistä enemmän sitten, kun olen pitemmälle saanut luettua. Oli järkytys tajuta, että tässä mennään jo huhtikuun puoltaväliä reilustikin. Vajaa kaksi viikkoa vappuun, pääsykokeet häämöttävät jo kuukauden päässä ja huoleton nuoruusaika tuntuu jollain kierolla tavalla valuvan hukkaan. Välillä iskee ihan hirveä paniikki kaikesta tulevasta touhotuksesta. Yritän kuitenkin selvitä tästä keväästä kunnialla. Onneksi aurinko paistaa taas vähän kirkkaammin kuin vielä eilen Cool

Nyt näkemisiin, ystävät!